AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Suarez staat er slecht op in Engeland

In Engeland staat zaterdagmiddag de beladen topper tussen Manchester United en Liverpool op het programma. Analist Wim Kieft blikt in De Telegraaf vooruit.

“Let op Luis Suarez vanmiddag”, zegt Kieft. “Hij is terug na zijn lange schorsing vanwege het beledigen van Patrice Evra en maakt direct zijn opwachting op Old Trafford, het hol van de leeuw, met Evra als directe tegenstander.”

“Intussen is hij met zijn gedrag een cultfiguur geworden voor de fans van Liverpool”, vervolgt de 42-voudig international. “Maar staat hij er in de rest van Engeland slecht op. In Nederland hebben we jaren kunnen leven met zijn streken totdat hij Bakkal in zijn schouder beet.”

“In Engeland hebben ze na een jaar al genoeg van hem, omdat z’n gedrag daar nog verder de spuigaten uitloopt. Vaak hoor je dan dat de Engelsen nog zijn van de ‘fair play’. Maar daar komt wel een beetje de dubbele moraal om de hoek kijken als je ziet hoe andere spelers zich regelmatig misdragen op en buiten het veld.”

“Als geen ander kan Suárez zich aan een vijandige sfeer optrekken. Hij heeft maling aan alles en iedereen en zal gewoon op het scherp van de snede spelen. Hoe de reacties ook zijn. Dat is een kwaliteit die vanuit zijn winnaarsmentaliteit komt”, aldus Kieft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *