Suarez heeft Evra zeven keer racistisch bejegend


Luis Suarez moet vrezen dat een hoger beroep tegen zijn schorsing van acht wedstrijden niets uithaalt. De Engelse voetbalbond FA publiceerde het 115 pagina’s tellende vonnis van de tuchtcommissie en dat blijkt niet in zijn voordeel.

De Liverpool-speler ging over de schreef tegen Patrice Evra van Manchester United. Hij kreeg acht wedstrijden schorsing, omdat hij de verdediger ‘negro’ zou hebben genoemd. Uit het vonnis blijkt dat Suarez Evra zegen keer racistisch beledigd heeft, daarnaast staat in het gemotiveerde vonnis dat de voormalig speler van FC Groningen en Ajax onbetrouwbare en tegenstrijdige verklaringen heeft gegeven over zijn botsingen met Evra.

“De verklaring van Suarez was op enkele cruciale punten onbetrouwbaar. Het kwam bijvoorbeeld niet overeen met de videobeelden. Volgens Suarez bedoelde hij het woord ‘negro’ vriendschappelijk richting Evra. Dat is niet voor te stellen, gezien het feit dat de spelers in een felle woordenwisseling waren verwikkeld”, valt te lezen in het oordeel.

Suarez, vaak geliefd bij de club waar hij speelt en gehaat door supporters van de tegenstander, heeft al aangekondigd in beroep te gaan tegen de schorsing en de boete van ongeveer 50.000 euro.


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!