AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Suarez en Busquets meest gehate spelers op twitter

Luis Suárez heeft weer een hoofdprijs te pakken, maar het valt te betwijfelen of hij er dit keer ook zo blij mee is. De Uruguayaan is samen met Sergio Busquets, Lee Hughes en Marlon King namelijk de meest gehate voetballer ter wereld door Twittergebruikers. Dat schrijft Metro vrijdag.

De namen van het kwartet spelers worden het meest gebruikt met de voor een twittergebruiker bekende hashtag. Marlon King, de 31-jarige aanvaller van Birmingham City, staat net niet op het podium van de meeste gehate voetballer ter wereld onder twittergebruikers. Hughes, de 35-jarige spits van Notts County, veroorzaakte in 2004 een dodelijk verkeersongeluk. Hij moest voor dat ernstige vergrijp in totaal zes jaar de gevangenis in. Daarna kon hij aan de slag bij Oldham Athletic.

De bekendere namen op de lijst zijn die van Busquets en Suárez. De Barcelona-middenvelder wordt vaak verweten gewillig naar de grond te gaan en te provoceren. Suárez, die dit seizoen zeven keer scoorde in de Premier League voor Liverpool, werd vooral door Manchester United-fans op het sociale medium genoemd. De Uruguayaan weigerde Patrice Evra de hand te schudden bij voor een duel in februari. Evra betichtte zijn collega van racistische taal en Suárez werd hiervoor acht duels geschorst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *