AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Suarez: ‘Ajax is mijn tweede thuis’

Eerder deze week reageerde Luis Suarez vanuit Liverpool al op de komende topper Ajax – PSV. In een uitgebreide reportage vertelt Suarez over Liverpool en zijn tijd bij Ajax. Omdat de video exclusive is, hier de mooiste uitspraken.

Suarez legt eerst uit waarom hij naar Liverpool ging. ‘Ik had er 3,5 jaar opzitten bij Ajax en ik wilde graag hogerop. Ik denk dat iedereen dat ook begreep. In Liverpool wilde ik mijzelf op dezelfde manier tonen als bij Ajax en ik ben blij dat ik hier net zo gewaardeerd word.’

Het debuut voor Suarez was dan ook een gouden met meteen een doelpunt. ‘Iedereen kijkt altijd meteen wat je doet, maar de fans hebben me snel in de harten gesloten. Ik heb het hier naar mijn zin en ben blij dat de club mij steunt.’

Wie de Uruguayaan ook steunde, dat waren de fans van Ajax. Suarez heeft heel veel mooie woorden voor de mensen die hem jarenlang toezongen. ‘De fans van Ajax zijn geweldig. Ze zongen mij altijd toe, ook als ik slecht speelde. Ik heb dan ook altijd geprobeerd om alles terug te doen voor de fan wat zij verdienen. Ik wil ze daar ook voor bedanken.’

Suarez moet ook toegeven dat hij Amsterdam best mist. ‘Ja, geregeld. Mijn vrouw en kind hadden het geweldig bij Ajax, net als ik. Ik had daar alles, vrienden en waardering. Ajax volg ik dan ook nog altijd op de voet en ik hoop dat ze opnieuw kampioen worden. Ik vond het ook fantastisch dat de Ajaxfans mij toezongen tegen Manchester United. Zelfs een beetje raar in een wedstrijd waar je niet speelt.’

De aanvaller was misschien wel de enige Ajacied die baalde van het kampioenschap vorig seizoen. ‘Ja, dat deed me wel pijn. Ik speel drie en een half jaar voor Ajax en ik ben een half jaar weg en ze worden kampioen. Echter, ik ben ook blij voor de club en gun ze alles. Ook dit seizoen hoop ik dat ze de titel pakken. Het is namelijk mijn tweede thuis geworden.’

De altijd met passie spelende Suarez belooft de fans nu alvast een terugkeer. Misschien gebeurt dat wel eerder dan verwacht. ‘Ik kan niet zeggen wanneer, maar ik keer zeker terug naar Ajax. Dat wil ik echter wel doen op een moment dat ik nog kan spelen. Dat de fans mij nog toezingen en niet uitfluiten’, lacht hij. ‘Ik wil niet op de bank zitten dus niet mijn carrière rustig afsluiten daar. Ik wil kampioen worden met Ajax.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *