AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Steven Pienaar voor de rechter na vechtpartij

Wat is dat toch met die voetballers die in Engeland gaan spelen? Nu is Steven Pienaar weer gearresteerd.

De 30-jarige middenvelder van Tottenham Hotspur, die het afgelopen halfjaar op huurbasis actief was voor Everton, werd opgepakt voor een vechtpartij in een nachtclub in zijn geboorteland Zuid-Afrika.

Na een incident in de Icon Club in Johannesburg werd hij in de handboeien geslagen. Woensdag verscheen de oud-speler van Ajax voor de rechtbank van Randburg Magistrates, waarbij hij ervan werd beschuldigd Thabang Mnisi te hebben bedreigd en geslagen. En dat is juist de zoon van gedeputeerd minister van publiek transport en administratie, Ayanda Dlodlo.

Pienaar en een groep van vrienden vielen Mnisi op 17 juni aan, sloegen en trapten hem op het hoofd verschillende malen. Dat was een gevolg van een strijd over het gebruik van een toilet in de VIP area. Bij Tottenham Hotspur vertelde men op de hoogte te zijn van de aanklacht, maar pas actie te ondernemen als de speler persoonlijk was gesproken.

Die kans was er echter nog niet geweest. In 2010 raakte hij in Engeland al eens voor twaalf maanden zijn rijbewijs kwijt, toen hij werd gepakt voor rijden onder invloed. Twee jaar eerder werd Pienaar gearresteerd, toen hij een vrouw had geslagen in een flat in Liverpool. Al liet zij haar aanklacht later vallen.

De middenvelder is momenteel op vakantie vertrokken naar de Carriben, maar moet zich op 4 juli opnieuw verantwoorden voor de rechtbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *