Sterke slotfase bezorgt wisselvallig Ajax ‘vriendschappelijke’ zege op Sao Paulo

Ajax heeft in Orlando het oefenduel met Sao Paulo winnend afgesloten. Onder een warme Amerikaanse zon zegevierden de Amsterdammers met 4-2. Donny van de Beek, Dusan Tadic, Kasper Dolberg en David Neres scoorden voor Ajax.

Ajax had het beste van het spel in de eerste helft, maar het waren de Brazilianen die brutaal de leiding namen. Na matig wegkoppen van Blind vond Hernanes de bal voor zijn voeten. De voormalig middenvelder van Internazionale en Juventus bedacht zich geen moment en vuurde hard binnen: 1-0.

Ook na de treffer van Sao Paulo bleven de Ajacieden de bovenliggende partij, maar veel spannende momenten leverde dat niet op. Het duel kenmerkte zich vooral door een aantal harde overtredingen van de Brazilianen, die het duel niet als vriendschappelijk op leken te vatten.

Pas na de rust schakelde Ajax echt naar een hogere versnelling en toen was het ook meteen raak. De ingevallen Rasmus Kristensen legde knap terug vanaf de achterlijn, waarna Donny van de Beek de 1-1 aantekende.

Even later keek Ajax toch weer tegen een achterstand aan. De Braziliaan Brenner verschalkte Onana voor de 2-1, maar het leek wel alsof dat een extra stimulans was voor de Amsterdammers. Twintig minuten voor tijd benutte Dusan Tadic een penalty (2-2), waarna Kasper Dolberg en David Neres in de slotfase van het duel het verschil maakten.

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer