Stekelenburg: ‘Afketsen van transfer naar Fulham is een klap’

Alles leek al in kannen en kruiken. Maarten Stekelenburg zat reeds in het vliegtuig richting Londen om de deal met Fulham af te ronden. AS Roma blokkeerde de overgang echter omdat de Romeinen niet op tijd een vervanger konden vinden. De doelman baalt flink van de hele situatie.

”Erg jammer, maar ik ben prof, dus richt ik me nu op een terugkeer in de basis bij Roma”, zegt Stekelenburg op de website van Sport Promotion. De voormalige keeper van Ajax moet daarvoor eerst Mauro Goicoechea uit de hoofdmacht verdrijven.

”Dit voelt in meerdere opzichten als een zware tegenvaller”, aldus de boomlange doelman. ”Ik had er echt zin in om bij Fulham aan de slag te gaan. Het is een prachtige club en de competitie mag er ook zijn, om een understatement te gebruiken. Ik had zeker weer gaan spelen, met alle positieve uitzichten tot gevolg. Ik baal er dus echt van dat het niet doorgaat. Het is een klap, waar ik even tijd voor nodig zal hebben om die te verwerken.”

Stekelenburg weigert echter om uit frustratie met modder te gooien: ”Ik kan eigenlijk niemand iets verwijten in deze zaak. AS Roma heeft van begin af aan duidelijk gemaakt dat het mij alleen zou verkopen als er een adequate vervanger aangetrokken kon worden. De clubs waren het daarover eens met elkaar, mijn zaakwaarnemer Rob Jansen en ik waren op de hoogte. Wij waren er persoonlijk uit met Fulham, het wachten was dus puur op mijn vervanger in Rome. Tja, en als die dan niet binnengehaald kan worden… Dan moet je berusten in de realiteit.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *