Sneijder: ‘Had verder geweest met andere achternaam’

ajaxreportsNet als zijn oudere broer Wesley doorliep Rodney Sneijder de jeugdopleiding van Ajax. In tegenstelling tot de middenvelder van Galatasaray brak de jongste van de twee nooit door in het eerste van Ajax. Ook bij RKC kan Sneijder niet rekenen op een basisplaats.

Bij RKC maakt de 21-jarige middenvelder hetzelfde mee als wat hem afgelopen seizoen bij FC Utrecht overkwam. Na een uitstekende start in Waalwijk, viel de jongeling wat terug en moet nu regelmatig genoegen nemen met een plek op de reservebank. Sneijder blijft echter knokken voor zijn plaats en is wel gewend dat de lat voor hem hoog ligt, als is het maar omdat hij ‘het broertje van’ is.

Dat betekent overigens niet dat hij zijn achternaam als last ziet, hij is er juist trots op dat hij de naam Sneijder draagt. “Maar soms heb ik wel het idee dat ik met een andere achternaam verder was geweest”. Sneijder vermoedt dat de verwachtingen dan minder hoog gespannen waren geweest. “Hoewel ik het wel snap, is het natuurlijk verre van realistisch. Iedereen weet dat Wesley buitencategorie is, dat ben ik niet”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *