Siem de Jong dankbaar: “Hij heeft echt heel goed werk verricht met mij”

Siem de Jong kan niet wachten om weer in actie te komen voor Sydney FC. De verhuurde Ajacied liep in de tweede speelronde van de Australische competitie een hamstringblessure op, waardoor hij weer een maand langs de kant stond.

De Jong hoopt komende zaterdag tegen Wellington Phoenix zijn rentree te maken. “Het is altijd teleurstellend om geblesseerd te raken”, blikt de middenvelder terug op de clubsite. “De eerste dagen was ik erg down, omdat ik hierheen ben gekomen om veel te spelen en goed te voetballen.”

Na een paar dagen in de piepzak wendde De Jong zich tot de fysio van Sydney FC. “Hij heeft echt heel goed werk verricht met mij. Niet alleen mijn hamstring, maar mijn hele lichaam is sterker geworden”, zegt hij. “Ik kan niet wachten terug te keren, voor het team en voor de fans. Het gaat goed en ik voel me goed. Ik heb deze week getraind met de groep en heb mezelf getest. Het ziet er best goed uit.”

De vrees wat dat De Jong pas na de kerst weer in actie zou kunnen komen voor Sydney, maar het herstel verliep een stuk voorspoediger dan gedacht. Trainer Steve Corica twijfelt nog of hij voor de huurling kiest tegen Wellington Phoenix. “Hij kan spelen, maar ik weet niet of hij gaat beginnen.”

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer