Siem de Jong: ‘Ben beter in de spits dan op het middenveld’

Siem de Jong voelt zich inmiddels lekkerder op ’9′ dan op het middenveld. De Ajax-captain zei in het verleden nog dat hij beter tot zijn recht kwam als middenvelder, maar komt daar nu op terug.

“Je kunt op mij niet een stempel plakken. Ik ben een mengeling van een middenvelder en een spits”, zegt De Jong in NUsport. “Zoals ik de laatste tijd vaak speel, een beetje als terugzakkende spits, gaat prima.”

De Jong (23) begon zijn loopbaan als aanvallende middenvelder, maar stond door blessures bij ploeggenoten dikwijls in de spits. Door het opnieuw wegvallen van Kolbeinn Sigthórsson heeft trainer Frank de Boer De Jong weer in de punt van de aanval geposteerd. Bovendien begon het bij Ajax vaak pas te lopen als De Jong daar speelde.

“Inmiddels denk ik dat ik beter tot mijn recht kom als inzakkende spits dan als rechtshalf”, stelt de aanvoerder van Ajax. “Dat heb ik ook bij de trainer aangegeven. Dan komt er iets meer voetbal in het spel, omdat we vaak een extra man op het middenveld hebben.”

Niet alleen het krijgen van meer voetbal in het spel is een voordeel. Ook ten opzichte van de defensie van de tegenstander haalt Ajax er een pré uit. “Mijn tegenstander moet dan kiezen of hij meegaat”, vervolgt De Jong. “Ik of iemand anders kan dan diepte maken. Dat blijkt lastig te verdedigen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *