AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Siem de Jong: ‘Hopen op een dipje voor PSV’

Ajax-speler Siem de Jong ziet nog kansen voor zijn club betreft een kampioenschap, zo zei hij tegen Novum. Zondag wisten de Amsterdammers, met de in Zwitserland geboren middenvelder annex spits in de basis, met 4-1 te winnen van Roda JC Kerkrade in de Amsterdam ArenA.

“Het begint op vorig seizoen te lijken, alleen zijn er nu vijf à zes clubs die meedoen bovenin. Laten we hopen dat PSV een dipje krijgt, al moeten we altijd naar onszelf blijven kijken”, aldus de 23-jarige rechtspoot, die gematigd was over het duel tussen Ajax en Excelsior.

“We kwamen er voor rust niet doorheen en Theo Janssen en ik stonden zowat als een back te voetballen. Voorin hadden we ruimte aan de zijkant. Dat deden we niet goed en ik ging na rust meer naar het middenveld.” Na rust eiste Lorenzo Ebecilio een positieve hoofdrol op, nadat hij eerder de 0-1 achterstand veroorzaakte.

“Na rust konden we meer druk geven naar voren en creëerden we meer. Ebecilio was daarin eerst ongelukkig, maar in de tweede helft kreeg hij ook ruimte en zie je dat hij met power en snelheid belangrijk kan zijn. Het is jammer dat hij wordt uitgefloten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *