AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Schaamde me voor het eerst voor Ajax’

Analist Rafael van der Vaart is uiterst kritisch op Ajax-back Anton Gaaei. Hij is van mening dat de Deen niet thuishoort in Amsterdam.

Hij schrok tijdens AZ – Ajax van Gaaei, die na 35 minuten werd gewisseld door trainer John van ‘t Schip. Toch zag de 109-voudig international het al aankomen. “Kijk, ik heb in Denemarken gevoetbald, gewoond, geleefd en heel veel voetbal gekeken. Maar als je zo’n speler haalt… Hij kan het niveau gewoon niet aan”, aldus Van der Vaart.

Dat Van ‘t Schip nog voor rust ingreep, begrijpt Van der Vaart volkomen. Hij zegt zich te schamen voor Ajax, vooral tijdens en na de gelukkige zege op FK Bodø/Glimt in de Europa League. Ik heb echt nog nooit zoiets gezien. Dan kun je zeggen: we zijn door, fantastisch. Maar ik schaamde me een beetje. Ik schaamde me echt voor het eerst. Het was echt schokkend.”

Studio Voetbal-collega Ibrahim Afellay vindt de wissel van Gaaei minder logisch. ‘Makkelijk’, noemt hij keuze van Van ‘t Schip. “Hij had ook Sutalo kunnen wisselen. Dan denk ik: wacht dan tenminste tot aan de rust. Het zijn nog maar tien minuten. Maar Sutalo mag wel gewoon blijven staan, terwijl hij ook niet vrijuit gaat bij de goals. En hij is een van je grootste aankopen.”

Het bericht ‘Schaamde me voor het eerst voor Ajax’ verscheen eerst op Voetbalnotering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *