SC Heerenveen contracteert Daniel de Ridder

Daniël de Ridder is na zeven jaar in het buitenland terug in Nederland. De buitenspeler heeft een contract getekend bij sc Heerenveen. Ondanks het feit dat hij ‘gretig’ is, wil de voormalig Ajacied niets overhaasten.

“Naast mijn voetballende kwaliteiten hoop ik de ervaring toe te voegen die ik de afgelopen zeven jaar in het buitenland heb opgedaan”, zegt De Ridder in gesprek met De Telegraaf.

De Ridder speelde in het buitenland voor Celta de Vigo, Birmingham City, Wigan Athletic, Hapoel Tel Aviv en Grasshoppers. “Heerenveen voelt een beetje als thuiskomen”, zegt de 28-jarige buitenspeler, die zich tijdens een stage moest bewijzen. “Maar tijdens die trainingen kon ik niet alles laten zien, omdat het elftal zich voorbereidde op de duels met Feyenoord en Molde. Heerenveen was wel op de hoogte van mijn goede seizoen bij Grasshoppers. Ik denk dat Heerenveen vooral wilde kijken of ik in fit was.”

Het lukte De Ridder om trainer Marco van Basten en zijn staf te overtuigen. “Ik probeer nu zo bij de wedstrijdselectie te komen, zal de kleine conditionele achterstand die ik heb, moeten inlopen. Ik ben gretig, maar moet niets overhaasten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *