Sana: ‘Dacht aan een geintje toen Ajax belangstelling toonde’

Tobias Sana had niet verwacht dat hij de overstap naar Ajax zou maken. Toen de Zweedse aanvaller hoorde dat de Amsterdammers interesse hadden in zijn diensten, kon hij het nauwelijks geloven. Dat vertelde hij donderdag tegenover ELF Voetbal.

“Aanvankelijk dacht ik heel even dat ik in de maling werd genomen”, aldus Sana, die in de zomer IFK Göteborg verliet voor Ajax. “Ik wist dat clubs mij volgden, maar niet of en hoe serieus het was. Toen bleek uitgerekend Ajax, de club waar ik als jochie helemaal gek van was, mij aan te willen trekken.”

Toch is de 23-jarige Sana blij met de kans die hij krijgt. “Ik zie het als een levensgrote kans. Ik ben zo blij dat ik hier ben, er komen zoveel grote spelers bij Ajax vandaan. Ajax wil mooi voetbal spelen, maar alles is gebaseerd op winnen. Daar houd ik van, van die denkwijze. De coaches leren je hier ook écht voetballen, ik word elke dag beter.”

“Ajax is in Zweden de club van Stefan Pettersson en Zlatan Ibrahimovic, maar voor mij is het vooral de club van Patrick Kluivert. Hij is altijd mijn idool geweest; geen spits was in mijn ogen zó compleet als Kluivert. En als dan zijn eerste vereniging, een van de grootste clubs uit de historie van het voetbal, jou wil hebben, dan hoef je daar niet over na te denken. Dan pak je je koffers en ben je vertrokken”, besloot de Zweed trots.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *