‘Samuel Armenteros is de nummer negen die Ajax zoekt’

Samuel Armenteros was afgelopen zomer een van de kandidaten voor de spitspositie bij Ajax. Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax en de directie van Heracles Almelo kwamen er destijds echter niet uit, waardoor een transfer van de baan was. Heracles-middenvelder Willy Overtoom vertelt in Ajax Life dat Armenteros goed bij de Amsterdammers zou passen.

“Armenteros komt dichtbij de nummer negen die Ajax zoekt. Hij laat een team doorvoetballen”, aldus Overtoom. De 26-jarige Kameroener licht dit verder toe door de speelstijl van zijn ploeggenoot te benadrukken. “Sammy is geen spits die raak kopt uit voorzet na voorzet, maar meer iemand die de combinatie zoekt.”

Dat de transfer geen doorgang vond vindt Overtoom niet raar. Bovendien is het in zijn ogen goed dat de Zweedse-aanvaller nog een seizoen bij Heralces speelt, ondanks dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. “Hij is pas 22 jaar oud en het is niet raar om nog een seizoen te rijpen bij Heracles. Armenteros is minder trefzeker dan Plet en dat is iets waar hij nog aan kan werken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *