Ryan Babel overbodig bij TSG Hoffenheim

Ooit verkaste hij voor circa achttien miljoen euro van Ajax naar Liverpool, maar heden ten dage ziet de toekomst van Ryan Babel er stukken somberder uit. Aan de vooravond van zijn tweede complete seizoen bij TSG Hoffenheim waarschuwt zijn trainer al voor teveel optimisme rond de Nederlander. “Het zal voor hem heel lastig gaan worden.”

Nadat Ajax hem in 2007 voor veel geld verkocht aan Liverpool ging het vlot minder met de prestaties van Babel. Na een eerste jaar met redelijk veel speeltijd kreeg hij zienderogen minder kansen en uiteindelijk volgde de transfer naar Duitsland. Babel kwam bij Hoffe binnen als een belangrijke speler, voor wie liefst zeven miljoen euro werd betaald. Nimmer wierp hij zich echter op als de grote man bij de club

Na een half seizoen van wennen ging hij een jaar geleden goed van start aan het seizoen 2011/12. In de eerste zes duels scoorde hij nog vier keer, maar daarna stond hij dertig wedstrijden droog. Bovendien kwam Babel in het nieuws door Twitter-uitspattingen. Na een rode kaart in een Bundesliga-duel schreef hij als antwoord aan een volger op de ‘waarom-vraag’ op het sociale medium. Ik weet het niet. De scheidsrechter zat aan de drugs.

Hoffenheim beboette de Nederlander stevig en liet weten niet nog eens zoiets mee te willen maken. De 43-voudig international van Oranje zou zich nu moeten voorbereiden op een succesvol seizoen in Duitsland, maar trainer Markus Babbel geeft in Kicker weinig reden tot hoop. “Voor Babel wordt het komend seizoen een lastig verhaal. De concurrentie voor hem is groot. Hij doet wel zijn best, maar zoals ik al zeg: het zal moeilijk worden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *