‘Ryan Babel niet verbaasd over zijn eigen spel’

Ryan Babel speelde zondag bij Ajax zijn eerste Eredivisieduel vanaf de aftrap, sinds zijn rentree in Amsterdam. Zijn optreden leverde hem een doelpunt op, maar zijn ploeg won niet. In Den Haag speelde Ajax gelijk tegen ADO Den Haag met 1-1.

Babel kent een prima herstart in Amsterdam. Na zijn degelijke optreden in de Champions League was de Amsterdammer (25) zondag tegen ADO weer een van de betere spelers. “Of ik me verbaas over mijn bijdrage? Ik weet niet of ‘verbazen’ het juiste woord is. Het is duidelijk dat ik de afgelopen jaren een bepaalde ontwikkeling heb doorgemaakt”, zegt de international tegen Ajax Life.

“Ik weet wat ik kan en probeer dat op een goede manier in te vullen, waar Ajax ook veel aan heeft. Ik ben vrij kritisch, tegen ADO had het ook beter gemoeten. Er waren genoeg momenten dat ik een actie kon maken, maar ik moet zeggen; het veld hielp niet mee”, is de aanvaller realistisch. “Dan moet je wat simpeler spelen, helaas. Ik denk dat we daardoor een beetje in het nadeel waren. ADO-uit is voor Ajax traditioneel een lastige wedstrijd en FC Utrecht is woensdag hetzelfde verhaal. Dat zei de trainer ook al. Hopelijk spelen we dan beter.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *