AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Ricardo van Rhijn heeft veel aan trainingen met Jaap Stam

Ricardo van Rhijn toonde zich de afgelopen maanden een waardig vervanger van de geblesseerde Gregory van der Wiel. De 20-jarige verdediger uit de eigen jeugdopleiding speelde in afwezigheid van Van der Wiel dertien duels als rechtsback. Van Woudestein tot Old Trafford, overal hield hij zich staande. Tijd voor een gesprek met Van Rhijn.

Met pretoogjes zegt Ricardo van Rhijn dat hij nu eindelijk een kamer heeft waar hij iets meer spullen kwijt kan dan alleen zijn bed. De jonge verdediger van Ajax woont nog gewoon bij zijn ouders, in het huis en de wijk waar hij opgroeide, De Lage Mors in Leiden. Toen zijn oudere zus het nest onlangs verliet, was Van Rhijn er als de kippen bij om een interne verhuizing door te drukken, zodat hij nu de (ruimere) kamer van zijn zus heeft ingenomen. De neiging om zelf ook uit te vliegen heeft hij niet, nog niet.

,,Leiden is een kleine stad, zeker vergeleken met Amsterdam. Soms is het wel saai, je hebt het vrij snel gezien. Aan de andere kant is het er ook knus en gezellig en voelt het voor mij echt als thuis. Bovendien vallen de afstand en reistijd naar Amsterdam reuze mee. Als het verkeer meezit, ben ik in een half uurtje op de Toekomst.”

Op zijn elfde kreeg Ajax hem in het vizier. ,,Ik speelde toen nog als aanvaller bij Docos, was altijd voorin te vinden. In die rol ben ik kennelijk ook opgevallen bij de scouts, want ik mocht langskomen tijdens de talentendagen en ben daarna ook als aanvaller begonnen in Ajax D2.” Als rechtsbuiten had hij een aardig voorbeeld in zijn toenmalige trainer, Bryan Roy. Die liet Van Rhijn evenwel al snel terugzakken in het elftal, eerst naar de rechtshalfpositie. En in de twee seizoenen daarna werd de verdediging Van Rhijns natuurlijke habitat; eerst nog als rechtsback, later vooral in het centrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *