Reiziger: ‘Ten Hag wil van ons weten hoe hij zich houdt in de groep’

Jong Ajax begint zondag zonder de nodige talenten aan de tweede seizoenshelft in de Keuken Kampioen Divisie. Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp, Victor Jensen, Noa Lang, Mitchel Bakker en Dani de Wit zijn met het eerste elftal in Florida en ontbreken tegen Jong PSV.

Volgens Jong Ajax-trainer Michael Reiziger zijn de lijntjes met de technische staf van Erik ten Hag kort. “Ryan Gravenberch is zestien jaar, een junior nog, maar hij speelt vaak bij ons in Jong Ajax terwijl hij traint met de A-selectie”, geeft hij in Het Parool een voorbeeld. “Je begrijpt dat het heel belangrijk is om van elkaar te weten hoe dat gaat. Wij willen weten hoe Ryan heeft getraind als we hem het veld in sturen, en hoofdtrainer Erik ten Hag wil van ons weten hoe Ryan zich houdt in de groep, hoe hij is in de kleedkamer.”

Reiziger is tevreden over de samenwerking met Ten Hag en diens staf. “Die was vorig jaar goed en dat is ze nog steeds. In de tactische aanpak trek je één lijn. Wij spelen in een tactisch concept dat strookt met de speelwijze van het eerste elftal. Op die manier bereid je de spelers van het beloftenelftal ook voor op de stap naar het eerste. Maar een wedstrijd is een wedstrijd, dus er kunnen zich dingen voordoen waardoor ik van dat concept moet afstappen. Die vrijheid heb ik.”

Het contract van Reiziger loopt komende zomer af. “Ik zou hier kunnen blijven, in dezelfde of in een andere rol. Ik weet niet wat een logische stap zou zijn, als die al bestaat. Een trainerscarrière is moeilijk te plannen.”

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer