AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘PSV contracteert drie spelers, waaronder Ajax-middenvelder’

Drie vliegen in één klap. PSV legde vandaag (donderdag) drie jeugdige talenten vast: Rik Schouw (21), Dennis Dengering (19) en Rai Vloet (17).

In het Philips Stadion tekenden zij samen met technisch manager Marcel Brands hun contract. Voor Dengering is het zijn tweede contract, voor Europees kampioen onder 17 jaar Vloet is het zijn eerste verbintenis. Schouw komt over van Ajax. Daar speelde de verdediger het afgelopen seizoen in de beloften.

De oud-jeugdspeler van NAC Breda debuteerde in het tweede deel van het seizoen 2010/’11 op huurbasis voor Almere City in het betaalde voetbal. Ajax leende hem daaraan uit. Zijn jeugdopleiding genoot de toen nog middenvelder bij RBC Roosendaal in zijn geboorteplaats. Hij tekende een contract voor twee jaar en zal voorlopig meetrainen met Jong PSV.

Verdediger Dengering tekende eveneens een contract voor twee jaar. Zijn huidige contract liep af per juli dit jaar. De Limburger kent een lang verleden bij PSV, sinds het seizoen 2003/’04 speelt hij op De Herdgang, waar hij begon in de D3. Komend seizoen wordt zijn tiende in het shirt van PSV.

Vloet werd afgelopen maand Europees Kampioen met het Nederlands elftal onder 17 jaar. De Schijndelse aanvaller voetbalt al sinds 2005 bij PSV, waar hij in de D3 begon. Komend seizoen wordt zijn alweer achtste jaar in het tenue van PSV. Vloet is de zoon van Sparta-directeur, trainer en voormalig PSV Hoofd Jeugdopleiding Wiljan Vloet.

De 17-jarige spits (op de foto met het nummer 9 op de borst), die ook op het middenveld uit de voeten kan, tekende in het Philips Stadion een contract voor drie jaar. “Ik ben er heel blij mee”, liet hij via zijn twitteraccount weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *