PSG akkoord met exorbitante eisen van Zlatan Ibrahimovic

De overgang van Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva naar Paris Saint-Germain zal volgens Italiaanse media maandag worden aangekondigd. Hoewel Mino Raiola, zaakwaarnemer van de aanvaller, vrijdagmorgen probeerde de media op het verkeerde been te zetten, zouden de onderhandelingen over het salaris van de ex-Ajacied juist spoedig verlopen. Silvio Berlusconi, eigenaar van AC Milan, maakte donderdagavond al bekend akkoord te zijn gegaan met een bod van 62 miljoen euro.

Raiola en Leonardo, technisch directeur van PSG, zouden vrijdag een overeenkomst over het honorarium van Ibrahimovic hebben gevonden: dertien miljoen euro per seizoen plus bonussen, gedurende drie jaar. PSG bereikte enkele weken geleden al een akkoord met Thiago Silva over een vierjarige verbintenis en 7,5 miljoen euro per jaar, eveneens exclusief bonussen. De overgang naar het Parc des Princes ketste toentertijd af, maar de voorwaarden zijn hetzelfde gebleven. De Braziliaans international kost 42 miljoen euro, terwijl Ibrahimovic voor twintig miljoen euro de overstap maakt.

“Het ligt in de verwachting dat ze naar PSG komen”, erkende trainer Carlo Ancelotti vrijdag. “Ik hoop dat ze snel hier zullen zijn. Meer kan ik niet over deze twee spelers zeggen, ze behoren tot de beste spelers van de wereld. Iedereen weet dat we interesse hebben en dat ze mogelijk snel naar PSG komen, maar er is nog niets officieels.” In navolging van het Manchester City-tweetal Carlos Tévez en Edin Dzeko wordt nu ook Leandro Damiao van Internacional de Porto Alegre aan AC Milan gelinkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *