Poulsen: ‘Het ruikt bij Ajax naar voetbal’

De Deense middenvelder Christian Poulsen zal dinsdag als één van de meest ervaren spelers aan Ajax-zijde zijn opwachting maken in het Europese duel met Borussia Dortmund. Hij kan zijn 28ste Champions League-duel spelen.

Poulsen kwam eerder namens FC Kopenhagen, Schalke 04, Sevilla en Juventus al uit in het miljoenenbal. “Het is duidelijk dat ik ervaring heb en die zal ik proberen over te brengen op de ploeg, maar ik ben ook bescheiden in mijn rol bij Ajax. Ik ben nieuw binnen de ploeg, het is nog steeds wennen voor mij”, zegt Poulsen in de Deense media.

De Deen kijkt uit naar het duel in het immense Signal Iduna Park. “Leuk dat ik deze kans nog krijg op mijn oude dag”, zegt de 32-jarige Poulsen, die met Ajax eveneens de degens kruist met Real Madrid en Manchester City. Een beetje gek is de groepsindeling wel, geeft Poulsen toe. “Vier kampioenen, tja. Dinsdag krijgen we direct een beeld van waar we staan.”

Poulsen voelt zich goed op z’n plek in Amsterdam. “Het is een echte voetbalclub, een club met heel veel traditie. Het ruikt hier naar voetbal en veel grote namen zijn binnen de club in verschillende functies actief. Trainer Frank de Boer heeft me drie weken de tijd gegeven om in vorm te komen. Mijn start bij de club is in elk geval heel positief.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *