AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Overmars: ‘Zeker geen crisis in Friesland’

Marc Overmars meent dat Ajax niet meer geld in huis heeft voor een transfer van Luciano Narsingh van sc Heerenveen naar Amsterdam. De directeur voetbalzaken bij Ajax hoopt dat het alsnog op een akkoord komt, maar twijfelt of het zover komt.

“Meer uitgeven dan we nu wilden, past in onze visie niet voor een speler die tot de zomer van 2013 vastligt”, aldus de onlangs aangetrokken Overmars tegenover De Telegraaf. “Bij Ajax groeien de bomen niet tot in de hemel. Wie weet is Luciano volgend jaar haalbaar. We leggen ons bij de situatie neer. De enige manier om de transfer doorgang te laten vinden, is dat Heerenveen alsnog akkoord gaat, maar daar reken ik niet op. In Friesland lijkt de economische crisis nog niet doorgedrongen.”

Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de aanvaller, denkt niet dat Narsingh vanwege zijn aflopende contract het komende seizoen op de bank zal eindigen. “Een zichzelf respecterende coach doet dat niet. Als Marco van Basten zich zo laat piepelen door zijn directie, is hij niet serieus te nemen. Wie wil er nou niet over de beste links- en rechtsbuiten van Nederland beschikken?”

“En waar hebben we het over. Spelers tekenen voor vijf, vier of drie jaar en natuurlijk is het streven om één seizoen voor ’einde contract’ tot een verkoop te komen. Als dat niet lukt, moeten alle partijen een flinke jongen zijn en de verbintenis respecteren. Wat dat betreft moet Heerenveen een voorbeeld aan AZ nemen. Die laten jongens met aflopende contracten tot hun laatste werkdag spelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *