AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Oud-Ajacied van Bayern Munchen naar De Graafschap

Bij de aankondiging dat Pieter Huistra de nieuwe trainer zou worden van De Graafschap, sijpelde ook al het nieuws door dat Timothy van der Meulen naar Doetinchem zou komen. De komst van de 22-jarige verdediger wordt woensdag op de officiële website bevestigd door de Superboeren.

Van der Meulen, die afkomstig is van het reserve-elftal van Bayern München en eerder in de jeugdopleiding van Ajax speelde, kon door de gedegradeerde Achterhoekers transfervrij worden overgenomen en werd voor drie seizoen vastgelegd. “Timothy is een centrumverdediger met potentie en een achtergrond in de Ajax-opleiding”, vertelt technisch manager Roland Vroomans.

“Daarin had hij ook met onze nieuwe trainer Pieter Huistra te maken. Bij Bayern trainde hij regelmatig met het eerste mee. Als verdediger heeft hij acht goals gemaakt. Dat is toch een meerwaarde naast de basistaken”, aldus de beleidsbepaler. De verdediger zelf is ook blij met de transfer. “De club heeft ook vertrouwen in me. Dat werd duidelijk in de gesprekken. Het is een ideale stap omhoog.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *