AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Olfers en Davids stappen deze week op bij Ajax

Jack van Gelder heeft in Studio Voetbal gemeld dat Marjan Olfers en Edgar Davids deze week opstappen uit de Raad van Commissarissen (RvC). Zij volgen de reeds opgestapte Steven ten Have en Paul Römer.

Johan Cruijff is na deze week de enig overgebleven commissaris. Hij mag volgens Van Gelder zelf bepalen wanneer hij opstapt en Cruijff maakt daarmee zijn woorden waar dat hij als laatste zijn biezen zou pakken.

Wanneer ook Cruijff de deur achter zich dicht trekt, dan zal de nieuwe RvC worden geïnstalleerd. Van Gelder noemde daarbij de reeds bekende namen Theo van Duivenbode, Leo van Wijk en Hans Wijers. Zij wilden niet instappen voordat de oude RvC weg zou zijn.

Wat in dat geval nog onduidelijk is, is welke andere twee de RvC komen versterken. Voor de hand ligt dat het nieuwe drietal twee extra personen zal aanwijzen. Pas als de raad uit vijf personen bestaat, kan eventueel een nieuwe directie worden gevormd. Henrie van der Aat en Jeroen Slop, die al aangaven weg te gaan, moeten in dat geval vrezen voor hun positie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *