AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Nicolai Boilesen voor derde keer geblesseerd

Nicolai Boilesen heeft een derde terugslag in het herstel van zijn hamstringblessure opgelopen. De Deense linksback zal dit seizoen niet meer in actie komen voor Ajax. De kans bestaat tevens dat het gaat om een chronische blessure.

Boilesen raakte in oktober 2011 tegen PSV voor het eerst geblesseerd aan zijn hamstring en revalideerde maanden in plaats van weken, omdat hij een terugslag in zijn herstel te verwerken kreeg. Tegen Manchester United maakte hij in februari 2012 eindelijk zijn rentree, maar ging het al snel weer mis vanwege een tweede terugslag. Zodoende belandde Boilesen wederom in de lappenmand.

Nu heeft de speler op de maandagmorgen-training zijn derde terugslag opgelopen. Dit is met name ernstig aangezien dit kan duiden op een chronische blessure voor het talent. Boilesen zou aanvankelijk volgende week maandag zijn rentree maken bij de beloften van de Amsterdammers. Daar kan hij echter een streep door zetten.

Hoewel het nog onduidelijk is hoe lang Ajax niet kan beschikken over de twintigjarige Boilesen, baalt de technische staf behoorlijk van zijn nieuwe absentie. ‘De ware aard van de blessure moet nog blijken. Maar dit is heel erg triest voor Nicolai’, stelt trainer Frank de Boer in een reactie aan Voetbal International.

Ook captain Jan Vertonghen van Ajax heeft via Twitter laten weten mee te leven met zijn teamgenoot. De Belg roept via zijn Twitter account op tot steun voor Boilesen. Vertonghen: ‘Laten we Nicolai Boilesen steunen! Keer snel terug Boile!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *