Mounir El Hamdaoui baalt van Ajax

Mounir El Hamdaoui baalt van Ajax. De Amsterdammers komen op het laatste moment met aanvullende voorwaarden, waardoor zijn transfer naar Fiorentina dreigt af te ketsen.

‘Ajax bracht naar buiten dat het nu aan mij en Fiorentina is. Maar ik ben eruit met die club. Ajax is zelf met aanvullende voorwaarden gekomen. Ajax vertelt dus niet de waarheid’, zegt El Hamdaoui tegen NU Sport.

Fiscaal specialist Albert van Werkhoven, die El Hamdaoui en zijn zaakwaarnemer Sigi Lens, zegt: ‘We hebben afgelopen vrijdag met Ajax gesproken. Toen zijn we overeengekomen wat de voorwaarden zijn waaronder een deal met Fiorentina rond zou komen’.

‘Mounir is dit seizoen naar de beloften verbannen op gronden die onduidelijk blijven. Er zijn wat dingetjes voorgevallen in de kleedkamer, maar wat er dan precies gebeurd is daar komt trainer Frank de Boer noch de rest van de club mee naar buiten. Consequentie is dat de carrière van Mounir onterecht ernstig is beschadigd. Ook bij de beloften heeft hij nauwelijks wedstrijden mogen spelen. Dan sta je een half jaar stil. Daardoor heeft hij de Afrika Cup gemist’.

‘Je moet je voorstellen wat er zou gebeuren als een Nederlandse international door zo’n situatie het komende EK zou missen. Dan had dit land op zijn kop gestaan. Daarom is een schadevergoeding op zijn plaats, meenden wij’, aldus Van Werkhoven.

Sigi Lens is erg teleurgesteld volgens NU Sport. ‘We hebben alles geregeld met Fiorentina, maar Ajax is er nog niet uit. Het vervelende is dat er nu gezegd wordt in de media dat wij met aanvullende voorwaarden zijn gekomen. Dat klopt dus niet. Wij hebben ons aan de afspraken gehouden. Mounir wil graag, maar Ajax stelt de zaken nu anders voor. Daar balen wij van. Vandaar dat we nu eens zelf de pers zoeken om onze kant van het verhaal te doen’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *