‘Morten Olsen ziet Eriksen niet als spits bij het Deense elftal’

Morten Olsen is niet van plan om Ajacied Christian Eriksen ook bij de nationale ploeg als spits te gebruiken. Eriksen fungeert de laatste paar duels als een soort ‘valse’ spits voor Ajax en doet dat naar behoren.

Bij Denemarken speelt de twintigjarige speler vaak als aanvallende middenvelder achter de kopsterkte aanvaller Nicklas Bendtner. “Als Ajax een type speler als Bendtner had gehad, dan had die hoogstwaarschijnlijk in de spits gespeeld in plaats van Eriksen”, laat de bondscoach van Denemarken maandag weten aan Ekstrabladet. “Maar Ajax moet het nu doen met de spelers die op dit moment beschikbaar zijn voor ze.”

De oefenmeester, die in het verleden ook nog trainer was van de Amsterdamse club, kijkt met een goed gevoel naar de ontwikkeling van Eriksen. “Hij voetbalt op dit moment prima, daar bestaat geen twijfel over. Alleen vind ik dat hij nog wat stabieler moet worden in zijn spel. Hij is echter nog maar twintig jaar, dus laten we hem de komende tijd rustig ontwikkelen in de grote wedstrijden, zoals Ajax-Feyenoord en wedstrijden in de Champions League”, besluit Olsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *