‘Moisander schoot dicht bij afscheid AZ’

Niklas Moisander heeft dinsdagochtend zijn ploeggenoten bij AZ vaarwel gezegd. De Fin vertrok vervolgens naar Amsterdam, waar hij door Ajax werd gepresenteerd als opvolger van Jan Vertonghen.

“Hij wilde ter afscheid iets zeggen, maar was te emotioneel om wat te kunnen uitbrengen”, doet Jozy Altidore verslag tegenover NUsport. De AZ-spits reageert begripvol op de overgang van de captain. “Voor ons is dit erg jammer, maar voor Niklas is het een mooie transfer. Dit is wat hij al lange tijd wilde.”

Moisander is na Rasmus Elm, Simon Poulsen en Brett Holman de vierde basisklant die AZ verlaat. “Ik heb begrepen dat er voor Moisander geen vervanger aangetrokken wordt, maar vertrouw er desondanks volledig op dat de clubleiding zorgt dat we ook na 31 augustus een sterke selectie hebben. Dat is de laatste jaren volgens mij telkens nog gelukt”, aldus Altidore.

De Alkmaarders haalden tot dusver Mikhael Rosheuvel, Viktor Elm, Yves De Winter, Steven Berghuis en Donny Gorter naar Alkmaar. Alleen Elm en Gorter hebben tot dusver een basisplaats weten te veroveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *