Moisander: ‘Jaren bij AZ waren de mooiste uit mijn carriere’

Ajax-verdediger Niklas Moisander, tevens oud-speler van PEC Zwolle en AZ, blikt tegenover AZ TV terug op zijn succesvolle periode bij de Alkmaarse club. In het jaar 2008 maakte hij de overstap van PEC Zwolle naar AZ. De 26-jarige verdediger was destijds zeer tevreden met zijn transfer.

“Ik kan me herinneren dat ik heel blij was. Er is een groot verschil tussen PEC Zwolle en AZ. Voor mij was het daarom een uitdaging dat ik naar de Eredivisie kon. Ik had alleen niet verwacht dat ik gelijk veel speelminuten zou krijgen”, kijkt Moisander tevreden terug.

Moisander viel in zijn eerste seizoen bij AZ direct met zijn neus in de boter. “Achteraf is het nog steeds ongelooflijk dat ik toen direct kampioen werd. Je komt net vanuit de Jupiler League, je hebt weinig ervaring en je start na twee wedstrijden in de basis. Aan het eind van het seizoen ben je dan ineens kampioen. Dat betekent heel veel voor me. Ik vond dat echt een geweldig jaar”, vervolgt de Fin.

Ook de Europese successen met AZ kan Moisander zich nog goed voor de geest halen. “Met Rasmus en Pontus erbij hebben we echt een mooi elftal gehad. Vorig seizoen hebben we het erg ver geschopt in Europa. Voor mij was dat seizoen net zo mooi als het seizoen waarin we kampioen werden. Dat we ondanks de vroege rode kaart in de uitwedstrijd tegen Udinese toch nog een ronde verder zijn gegaan, vond ik ongelooflijk knap. We lieten zien dat we een hecht team vormen en alles voor elkaar over hebben”, toont Moisander zich content over de sterke cohesie die hij bij AZ heeft ervaren.

Moisander stelt dat hij in diverse opzichten een ontwikkeling heeft doorgemaakt. “Ik ben erg gegroeid in die vier jaar bij AZ. Aanvankelijk was ik heel bescheiden. Zo was ik in het begin niet zo aanwezig als dat ik de laatste twee jaren ben geweest. Van Gertjan Verbeek heb ik het meest geleerd, zowel in mentaal als in fysiek opzicht. Bijvoorbeeld dat ik als aanvoerder meer aanwezig moet zijn en dat ik meer verantwoordenlijkheid moet nemen. Ook fysiek heeft hij mij veel sterker gemaakt. Verbeek is de eerste trainer in Nederland die echte krachttrainingen deed. Die trainingen hebben niet alleen mij maar het hele elftal beter gemaakt. De laatste twee jaar zijn voor mij heel belangrijk geweest, en dat heb ik ook aan Verbeek te danken.”

“Ik wil iedereen in Alkmaar bedanken. De supporters hebben altijd achter me gestaan. De club en de regio Alkmaar hebben heel veel voor me betekend. Die vier jaren bij AZ zijn de mooiste in mijn carrière geweest, ook de belangrijkste. Toch was het moment aangebroken om een vervolgstap te maken”, besluit Moisander.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *