AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Miljoenenaankoop is zwakke plek van Ajax’

Ajax speelde afgelopen zaterdag in de topper met PSV met 1-1 gelijk. In de ogen van de analisten Kenneth Perez en Marciano Vink ging er weer van alles fout bij de Amsterdammers, en moet vooral Josip Sutalo het ontgelden.

“Bij deze goal kun je je wel afvragen wat Sutalo dacht”, begint Vink zijn analyse, terwijl de heren zien hoe Sutalo voor Ismael Saibari probeert te komen, waarna de PSV’er De Jong kan bedienen. “Hij wil hier kort zitten, maar dit is niet het moment om voor je man te komen. Als dat niet lukt, ben je namelijk wel weg. Hij had de man voor zich moeten houden.”

Perez stelt kort maar krachtig: “Hij is gewoon niet zo heel goed als verwacht.” Sutalo was juist de man die de verdediging van Ajax neer moest zetten, er werd veel van hem verwacht na zijn transfer naar onze hoofdstad: “Maar het is een van de zwakke punten van Ajax.”

De Deense oud-voetballer is overigens ook al niet echt onder de indruk van PSV… “PSV speelt een beetje statisch; ze vallen heel systematisch aan. Terwijl Ajax in de omschakeling juist heel zwak is. Veerman is degene die normaliter die passes verstuurt, die missen ze nu. Ik vind PSV niet heel sterk, het verschil is niet gigantisch.”

Het bericht ‘Miljoenenaankoop is zwakke plek van Ajax’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *