AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Miljardair wil Van der Vaart terughalen naar HSV’

Ex-Ajacied Rafaël van der Vaart wordt steeds nadrukkelijker in verband gebracht met een terugkeer naar de Bundesliga. De middenvelder van Tottenham Hotspur werd al benaderd door Schalke 04 en ook voormalig werkgever HSV heeft nu van zich laten horen.

Miljardair Michael Kühne heeft HSV, dat een teleurstellend seizoen achter de rug heeft, als hobby en stak de afgelopen twee jaar 12,5 miljoen euro in de club. Kühne heeft HSV laten weten dat hij graag de eventuele terugkeer van Van der Vaart zou willen financieren. ‘We sluiten een speler als Van der Vaart nooit uit’, vertelde technisch directeur Frank Arnesen van HSV maandag in gesprek met Hamburger Morgenpost. ‘We hebben met meneer Kühne echter nog niet over concrete kandidaten gesproken. We moeten eerst een manier bedenken of en hoe hij ons helpen kan.’

De leiding van HSV zal dinsdag over de plannen van Kühne vergaderen. Dat staat los van de eventuele komst van Van der Vaart, die in Londen nog een contract tot de zomer van 2014 heeft. De Oranje-international staat welwillend tegenover een terugkeer naar Duitsland, maar heeft het ook naar zijn zin op White Hart Lane.

De 29-jarige Van der Vaart is een product van de jeugdopleiding van Ajax. De middenvelder speelde 117 officiële wedstrijden voor Ajax en maakte daarin 52 goals, alvorens in 2005 aan HSV verkocht te worden. Na drie seizoenen in Hamburg vertrok de speler naar Real Madrid, waar hij twee seizoenen actief voor zou blijven. In 2010 verkocht Real de ex-Ajacied aan Tottenham Hotspur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *