‘Middenveld Ajax communiceerde in het Deens’

Met de komst van Christian Poulsen op het middenveld had Christan Eriksen een landgenoot vlakbij hem. ‘Raar hoor. Speel ik in het buitenland, heb ik alsnog allemaal Denen om me heen’, zegt Eriksen in Spits.

Poulsen is de Nederlandse taal nog niet machtig, daarom communiceerden ze in het Deens. ‘We spraken Deens met elkaar. En als er andere spelers bij betrokken waren, dan schakelde ik snel over naar Nederlands.’

De spelverdeler was tevreden met zijn landgenoot. ‘Poulsen speelt heel erg controlerend. Dat geeft mij als aanvallende middenvelder veel vrijheid. Hij maakt het voetballen voor mij en Lasse een stuk gemakkelijker. Poulsen speelt een beetje in de rol die Vurnon Anita voorheen had’, besluit Eriksen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *