AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Marco van Basten in beeld bij SC Heerenveen

Nu bekend is dat Ron Jans aan het einde van dit seizoen vertrekt bij SC Heerenveen, nemen de speculaties over een mogelijke opvolger toe. Naast Art Langeler, Alex Pastoor en Adrie Koster zweeft nu ook de naam van Marco van Basten rond in het Abe Lenstra Stadion.

Zaakwaarnemer Perry Overeem laat vooralsnog niets los over het gerucht, dat de Leeuwarder Courant de wereld in heeft gebracht op basis van ‘betrouwbare bronnen’. “Marco moet de fundamentele beslissing maken of hij weer het veld op wil als trainer”, zegt Overeem. “Je kunt zeggen dat Heerenveen een club in de luwte is, maar zodra Marco ergens binnenstapt, staat hij direct onder een vergrootglas.”

De trainersloopbaan van Van Basten is nog pril. De voormalig Oranje-international had tussen 2004 en 2008 het Nederlands elftal onder zijn hoede en vertrok vervolgens naar Ajax. Daar kon hij niet overtuigen en stond hij al snel op straat. Later was hij nog kandidaat om het trainersschap van Sporting Lissabon naar zich toe te trekken, maar die strijd verloor hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *