Mancini: ‘Ik ben jaloers op de Academy bij Ajax’

Ajax ontvangt woensdagavond in de Amsterdam ArenA de Engelse kampioen Manchester City. De ploeg van Roberto Mancini moet winnen om in de race te blijven voor plaatsing voor de knock-outfase. Volgens Mancini wordt het een lastige wedstrijd, aangezien zijn ploeg weinig internationale ervaring heeft.

”De spelers hebben individueel bijna allemaal wel internationaal gespeeld. Dat is toch anders dan als ploeg in heel Europa te spelen”, zegt de Italiaanse manager in De Telegraaf. De rijkdom van Manchester City zorgt er volgens velen voor dat de Engelse club iedereen kan kopen en daardoor de grootste successen kan bereiken. Mancini ontkent dit echter. ”Nee, nee, dat is een misvatting. Ik kan niet iedereen kopen. In sommige gevallen grijpen we mis. Maar ik besef dat ik wel grote mogelijkheden heb”, benadrukt hij.

Overigens is Mancini zeer positief over Champions League-opponent Ajax. Volgens hem zou Ajax nog wel eens een grote rol kunnen gaan spelen in Europa. ”Absoluut. Ajax heeft het eerder bewezen. In de laatste twintig jaar stond de club twee keer met zelf opgeleide spelers in de finale.”

”Ik weet dat wij grotere financiële mogelijkheden hebben, maar ik ben jaloers op de academie die Ajax heeft. Ik zou willen dat wij al zo’n opleiding hebben als Ajax heeft. Wat hier is neergezet, dat moeten wij nog bouwen.”

Het is nog niet bekend welke aanvallers in de basisopstelling beginnen woensdagavond. ”Ik beslis op de dag van de wedstrijd. Ik weet dat ze alle vier willen spelen. Of de anderen boos op de bank gaan zitten? Het is onmogelijk om een blije speler naast me in de dugout te krijgen. Dat zou ook raar zijn”, zegt Mancini, die met zijn ploeg eerder verloor bij Real Madrid en gelijkspeelde tegen Borussia Dortmund.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *