‘Magnus Eikrem is een echte Ajax-speler’

ajaxreports“Het klinkt gek om het zo te zeggen, maar daar heb ik hem inderdaad ontdekt!” Dat zegt René Meulensteen over de wijze waarop hij Magnus Eikrem op zestienjarige leeftijd naar Manchester United haalde.

Hij zag de middenvelder, die sinds dit seizoen het shirt draagt van sc Heerenveen, spelen op een voetbalkamp van Ole Gunnar Solskjaer in Noorwegen. “Magnus was nog erg klein van stuk, maar stak er voetballend met kop en schouders bovenuit”, vervolgt Meulensteen, toen in dienst van de academie van Manchester United, tegenover Voetbal International.

“Ik heb hem bij United weleens vergeleken met Luka Modric, die ik ook een geweldige speler vind. Sterk aan de bal, technisch en tactisch zeer goed. Ik heb best veel met Magnus gewerkt, daarom vind ik het jammer dat hij nooit een kans in het eerste elftal heeft gekregen. Ik had het wel aangedurfd, maar de manager (Alex Ferguson, red.) vond hem nog niet goed genoeg.”

Dat hij ‘slechts’ overstapte naar sc Heerenveen heeft Meulensteen wel verbaasd. “Ik denk dat Magnus al het niveau van de Nederlandse top aankan. Ik vind hem echt een Ajax-speler, een typische spelmaker. Verdedigend kan het nog beter, daarom zou ik hem ook niet als controleur gebruiken. Rondom de zestien is hij het gevaarlijkst als verbindingsspeler.”

The post ‘Magnus Eikrem is een echte Ajax-speler’ appeared first on AjaxReport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *