Lucas Andersen: ‘Ik heb gedacht aan stoppen bij Ajax’

ajaxreportsAjax heeft hoge verwachtingen van Lucas Andersen. Het achttienjarige Deense talent wordt op termijn gezien als speler van de hoofdmacht van de Amsterdammers. In de Deense media blikt hij terug op zijn eerste seizoen in Amsterdam.

Met zijn transfer naar Ajax ging voor Andersen een droom in vervulling. Toch was het lang niet altijd een makkelijk jaar voor de Deen. “Bij mijn oude club Aalborg BK was ik degene over wie iedereen het had. Bij Ajax is het bijna omgekeerd. De coaches zijn wel blij met me, maar ik sta plotseling onderaan in de hiërarchie. Het is allemaal een beetje moeilijk geweest”, geeft Andersen toe.

“Ik had een lange periode last van heimwee. Ik heb soms zelfs gedacht aan stoppen bij Ajax”, geeft Andersen, die bij een gastgezin verbleef, toe. Pas toen zijn Deense vriendin naar Amsterdam verhuisde en zij samen een appartement kochten, veranderde het humeur van Andersen. “Het was geweldig om vergezeld te worden door Thea”, zegt Andersen, die ook veel steun krijgt van de andere Denen in Amsterdamse dienst.

The post Lucas Andersen: ‘Ik heb gedacht aan stoppen bij Ajax’ appeared first on AjaxReport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *