Lorenzo Ebecilio peinst niet over een verhuur

Lorenzo Ebecilio wil niet verhuurd worden. Dat zegt hij dinsdag in het Algemeen Dagblad. De aanvaller gaat knokken voor zijn kansen in Amsterdam.

‘Ik wil sowieso blijven. Verhuurd worden zit niet in mijn hoofd’, aldus de aanvaller. ‘Er was afgelopen seizoen kritiek op mijn instelling en mijn fitheid. En ik had ook wel te maken met een vormdip die je vaak ziet bij jonge spelers die doorbreken. Nu, tijdens deze voorbereiding, voel ik me erg fit. Fitter dan ooit. Daar heb ik tijdens mijn vakantie wel voor gezorgd. Ik sta te popelen en wil veel spelen in de voorbereiding. Want ik weet: hoe meer je speelt, hoe fitter je wordt.’

Hij weet dat de concurrentie hoog is. Maar Ebecilio gaat ervoor. ‘Er zijn op dit moment veel buitenspelers bij Ajax. En dan moet je bedenken dat Derk Boerrigter en Miralem Sulejmani er ook nog niet bij zijn vanwege blessures. Ik kan daarom nog moeilijk inschatten wat mijn kansen straks zijn.’

Ebecilio heeft nog niet met De Boer gesproken. ‘Maar ik wil sowieso blijven. Ik wil niet aan een verhuurperiode denken. Dan wil ik liever in Amsterdam vechten voor mijn kansen. Deze trainer is iemand die veel jonge jongens de kans geeft. Dat heb ik zelf ook ervaren. Als hij ziet dat een speler er klaar voor is, dan geeft hij je vertrouwen. Het is daarna aan jezelf om zo’n kans te pakken. Ik ben als 20-jarige eigenlijk nog een jonkie, maar om me heen spelen nu nóg jongere spelers. Ik heb dan al wat meer ervaring in de Eredivisie en in de Champions League.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *