‘Lorenzo Ebecilio kan beter vertrekken bij Ajax’

Mocht RKC Waalwijk in de winterstop een buitenspeler willen toevoegen aan de selectie, ziet Rodney Sneijder de komst van Lorenzo Ebecilio wel zitten. De twee zijn vrienden, bovendien is het in de ogen van Sneijder voor de Ajacied beter om naar een club te gaan waar hij iedere week speelt.

“Hij is van harte welkom. Lorenzo is een prima speler en een goede vriend van me”, zegt Sneijder in gesprek met NUsport. “Maar ik weet niet of hij wil komen. Of ik hem afgelopen zomer heb aangeraden bij de clubleiding? Nee, ik denk dat iedereen na twee jaar in de A-selectie van Ajax wel weet wie hij is en wat hij kan.”

“De band tussen Lorenzo en mij is ontstaan toen ik in de jeugd bij Ajax vaak speelde”, vervolgt de middenvelder zijn verhaal. “Hij zat bij AZ en kreeg een hartstilstand bij de tandarts. Ik kende hem op dat moment nog niet zo goed, alleen van de wedstrijden die ik tegen hem speelde. Toch voelde ik de verplichting om zijn telefoonnummer te achterhalen en te vragen hoe het met ‘m ging. Wat ik tegen hem gezegd heb? Dat weet ik niet meer, het is alweer zeven jaar geleden. Maar van daaruit is het contact wel gegroeid.”

Het contact werd nog hechter. “Later kwam hij bij mij in de jeugd bij Ajax spelen. En nu spreken we elkaar een paar keer per week en zien we elkaar geregeld. Natuurlijk hebben we het ook over zijn situatie bij Ajax gehad. Als ik eerlijk ben, denk ik dat hij beter naar een andere club kan gaan. Hij is bijna 21, dan moet je spelen, maar met al die buitenspelers wordt het moeilijk in Amsterdam. Tobias Sana en Ryan Babel zijn er ook bijgekomen.”

“Een andere club in de Eredivisie is een goede optie. Of wie weet een mooie club in het buitenland. Maar maak je geen zorgen over Lorenzo, hij is een vechter. Het komt goed met hem”, sluit Sneijder af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *