Lenteakkoord legt bom onder de Nederlandse eredivisie

Door het Lenteakkoord dreigt een strop van 45 miljoen euro voor het betaald voetbal. Maar dat is nog niet het ergste. De Haagse plannen zetten het hele transfersysteem onder druk. Op 12 september staat voor de Eredivisie de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. Niet Feyenoord tegen PSV, maar de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Die zijn voor de toekomst van het betaalde voetbal belangrijker dan ooit.

Na de formatie van een nieuwe regering zal blijken in hoeverre het Lenteakkoord wordt ingevoerd. Het akkoord dat er nu ligt zou rampzalige gevolgen hebben voor het profvoetbal.

De overheid wil de inzet van politie rond wedstrijden gaan doorberekenen aan de clubs. Daarnaast komt er een crisisbelasting van zestien procent voor inkomens boven 150 duizend euro. Het zal de clubs dieper in de problemen brengen. De laatste jaren noteerde de Eredivisie al een bloedbad van rode cijfers. De clubs eindigden achtereenvolgens 34, 72 en 59 miljoen euro in de min.

De KNVB voorspelt dat de nieuwe Haagse maatregelen de clubs minstens 45 miljoen euro gaan kosten. Gezien de financiële prestaties van de afgelopen jaren hoef je dus geen wiskundige te zijn om te concluderen dat de maatregelen funest zijn voor het betaald voetbal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *