AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Lasse Schone voor drie seizoenen naar Ajax

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Lasse Schöne. De transfervrije speler tekent in Amsterdam een contract dat ingaat op 1 juli 2012 en een looptijd heeft van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2015. De aanvallende middenvelder is afkomstig van NEC Nijmegen.

Schöne werd geboren op 27 mei 1986 in Glostrup, Denemarken. In Denemarken speelde Schöne in de jeugd van Lyngby IF. Op 16-jarige leeftijd verhuisde hij naar Nederland om bij sc Heerenveen te gaan spelen. Daarna was hij twee seizoenen actief voor De Graafschap en vier seizoenen voor NEC Nijmegen. In 173 Eredivisieduels scoorde de speler 35 doelpunten. Schöne kwam tot nu toe achtmaal uit voor de Deense nationale ploeg.

Schöne kon ook naar FC Twente en Feyenoord vertrekken, maar heeft dus gekozen voor regerend landskampioen Ajax, dat dit seizoen een goede kans maakt op titelprolongatie. Hoofdtrainer Frank de Boer had onlangs een persoonlijk gesprek met de Deen en op basis van dit gesprek en goedlopende onderhandelingen besloot Schöne naar Ajax te verkassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *