‘Koeman stelt de Vrij op in klassieker, Martisn Indi linksback’

Ronald Koeman lijkt zondag in de Klassieker tegen Ajax weer de beschikking te hebben over Stefan de Vrij. De aanvoerder vertelde een week geleden dat het duel met Ajax ‘absoluut haalbaar’ is en geeft donderdag nogmaals aan dat hij verwacht van de partij te zijn. “Ik heb nergens last meer van.”

Na ruim anderhalve maand blessureleed kwam De Vrij op dinsdag met Jong Feyenoord/Excelsior 45 minuten in actie tegen FC Groningen (0-0). Op de trainingen vond de verdediger, die al sinds 30 augustus aan de kant staat, geen terugslag van de speelminuten. “Ook tijdens de wedstrijd heb ik geen moment aan de spierblessure gedacht”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

De ochtendkrant suggereert dat De Vrij direct terugkeert in de basis. Koeman stelt Joris Mathijsen en De Vrij op in het hart van de verdediging, waardoor Bruno Martins Indi uitwijkt naar de linksbackpositie. Koeman, die erg onder de indruk is van de stormachtige ontwikkeling van Martins Indi, geeft hem de voorkeur boven Miquel Nelom. Daardoor zou Nelom weer plaatsnemen op de bank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *