AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

KNVB wil competitie beginnen met Ajax – AZ

De KNVB heeft een conceptversie van het competitieprogramma voor het komende seizoen, 2012-2013, bekend gemaakt. Het seizoen begint gelijk met een kraker, namelijk Ajax-AZ.

De aftrap van het seizoen is tussen Ajax en PSV, waar beide ploegen strijden om de Johan Cruijff Schaal. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 5 augustus. De Eredivisie kent als openingswedstrijd de Brabantse derby tussen Willem II en NAC Breda.
Twee dagen later, op zondag 12 augustus, zal Ajax-AZ worden gespeeld. Die dag staan ook Feyenoord-FC Utrecht en FC Twente-FC Groningen op het programma. Een dag eerder is PSV al op bezoek geweest bij RKC Waalwijk.

Ook het slot van de competitie is om je vingers bij af te likken, met de topper tussen FC Twente en PSV. De eerste Klassieker zal 28 oktober worden afgewerkt. Op die dag zullen de Rotterdammers de Amsterdamse aartsrivaal ontvangen in De Kuip.

Het schema moet nog wel goedgekeurd worden. In de middag van donderdag 7 juli zal het concept besproken worden. Uiterlijk maandag zal het definitieve schema gepubliceerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *