Kieft gelooft ogen niet: ‘Dan heeft Ajax heel goede kans tegen Real Madrid’

Wim Kieft denkt niet dat Ajax kansloos is tegen Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. Over anderhalve maand nemen beide ploegen het tegen elkaar op in het miljardenbal, maar de vorm van de Spanjaarden is nergens te bekennen. Ajax draait echter uitstekend.

Real kent een zeer teleurstellend seizoen en verloor zondag met 0-2 van Real Sociedad. De achterstand op koploper FC Barcelona kan na zondag tien punten worden. “De manier waarop Real Madrid speelt..Er is geen tempo, er is geen spelvreugde, er is geen bereidheid”, zucht Kieft bij Ziggo Sport.

“Het begint altijd met bereidheid. Die jonge jongen in de spits (Vinicius jr., red.) heeft de bereidheid om de diepgang te zoeken, maar hij is de enige in het hele elftal. Als je dan ziet met wat voor baltempo er gespeeld wordt..Dan is het te hopen dat Ajax dat niveau etaleert, want dan heb je een heel goede kans.”

Kieft plaatst echter een kanttekening. In de competitie zijn de prestaties van Real slecht, maar: “Ik heb niet het idee dat dit het Real Madrid is dat in die wedstrijd ook zo gaat verschijnen. Dan is het een andere uitdaging en andere prikkel. Het is pijnlijk om te zien. Ze hebben zulke goede spelers.”

Kieft probeert de vinger op de zere plek te leggen. “Het is passiviteit, het is lamlendigheid, niet de bereidheid hebben om te willen winnen. Het kenmerk van dit Real Madrid is dat er geen beweging is, geen bereidheid is om diep te gaan of om meters of ruimte te maken voor een ander. Het is enorm voorspelbaar.”

Vinicius jr. maakt wél een goede indruk op Kieft. “Hij heeft iets specifieks en is enorm snel. Zijn techniek is ook heel erg goed. Er ontstaat altijd iets.”

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer