‘Kans op vertrek van Sujemani 0,0%’

Miralem Sulejmani maakt het seizoen naar alle waarschijnlijkheid af bij Ajax, daarna vertrekt hij via de achterdeur voor een nieuw avontuur. Waar de Amsterdammers in 2008 ruim zestien miljoen euro overmaakten naar sc Heerenveen, loopt de 24-jarige buitenspeler nu transfervrij weg.

“De kans dat hij tussentijds vertrekt is 0,00 procent”, zegt Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik heb het idee dat hij gewoon zijn tijd uitdient. En ik denk dat hij ook al bij een andere club heeft getekend, maar zeker weten doe ik dat niet.”

Ajax hoopte Sulejmani nog deze winter te verkopen, zodat het nog een kleine transfersom zou kunnen ontvangen. Met de transfersom, geld voor zaakwaarnemers, salaris en bonussen is Ajax in vijf jaar tijd 28 miljoen euro kwijt aan Sulejmani, daar krijgt het niets voor terug. Ondanks sluimerende interesse vanuit Duitsland en Engeland, dient de buitenspeler zijn contract uit en verlaat Ajax dan transfervrij.

Op sportief vlak bracht Sulejmani nooit wat er van hem verwacht werd. Waar hij bij sc Heerenveen in zijn eerste jaar goed was voor veertien treffers en tien assists in de competitie, lukte het hem bij Ajax nooit om in de buurt te komen van die cijfers. Dit seizoen doet trainer Frank de Boer amper een beroep op hem. In de Eredivisie mocht hij vijf keer invallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *