‘Kans is aanwezig dat Boerrigter volgend jaar niet meer bij Ajax speelt’

Derk Boerrigter kampt met een enorme vormcrisis. De aanvaller van Ajax heeft zich na zijn rugblessure niet meer kunnen onderscheiden bij de Amsterdammers en werd het afgelopen weekeinde door trainer Frank de Boer op de bank gezet voor het duel met VVV-Venlo.

Eerder deze week gaf Boerrigter te kennen dat zijn vormcrisis voor een groot deel te wijten valt aan het feit dat zijn ploeggenoten hem verkeerd gebruiken. “Ik mis Theo Janssen, hij wist mijn snelheid wél te benutten.” Jan Everse, die met Boerrigter werkte bij FC Zwolle, vindt dat onzin.”

“Typisch Boerrigter. Als het even tegenzit, ligt het altijd aan anderen. Ik heb bij Zwolle al tegen hem gezegd: ‘je moet meer bewegen zonder bal’. Dat is nu ook het geval. Als hij niet in de voeten of diepte wordt aangespeeld, dan blijft er weinig van hem over.”

“Het is knap dat hij vorig seizoen zo goed speelde, maar dat was eventjes”, vervolgt Everse. “Nu zie je toch ook dat het niveau te hoog is. En kom niet aan bij mij dat het aan zijn omgeving ligt, want hij heeft genoeg goede spelers om zich heen. Ik zie weinig progressie en dan komt Babel straks terug en gaat Ajax geen aanvaller van Barcelona huren om hem op de bank te zetten. Het is goed denkbaar dat Boerrigter volgend seizoen bij een andere club speelt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *