‘Kali zal nu wel anders over ons praten’

Derk Boerrigter is weer in vorm in de catacomben. ‘Ik heb ook een of ander artikel gezien voor de wedstrijd over dat Ajax geen bikkels heeft’, zegt hij tegen Goal.com. ‘Hij (Kali, red.) mag zeggen wat hij wil, maar hij zal nu wel anders over ons praten.’

De staking deerde de Ajacieden weinig. ‘Wij stonden in de catacomben toen er gestaakt werd. Ik hoorde aan het publiek dat er wat gebeurde en toen zagen we ook dat er nog een fan op het veld kwam. Toen was de wedstrijd al gespeeld dus het deerde ons weinig.’

‘Wij hebben gewoon ons eigen spel gespeeld. We waren sterk in de duels en dat heeft tot een goede wedstrijd van onze kant geleid. Als je hier met 0-3 wint, dan doe je dus gewoon goede zaken. Nu ga je met veel vertrouwen de wedstrijd tegen FC Twente (zaterdag, red.) in. Het is onze taak om te laten zien dat we dit door kunnen zetten.’

Boerrigter is tevreden over zijn eigen spel. ‘Natuurlijk wil je een goaltje meepikken of een assist geven maar uiteindelijk ben ik wel tevreden over mijn eigen wedstrijd. Ik heb toch een paar goede acties gemaakt en Siem de Jong kopt mijn voorzet op de lat. Dat is jammer, maar dat komt vanzelf wel goed’, zegt de voetballer met een knipoog. ‘Ik begin zelf in ieder geval steeds beter in mijn spel te komen dus kan zeker tevreden zijn.’

Positief is hij over ploeggenoot Ryan Babel. ‘Hij is erg sterk, snel en balvast. Als er ruimte achter de verdediging ligt dan hebben we met Ryan en mij echt een gevaarlijk wapen.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *