JP Boetieus brengt Emanuelson kippenvel’

Jean-Paul Boëtius kan binnenkort een telefoontje of smsje uit Milaan verwachten. Zijn neef Urby Emanuelson is van plan contact op te nemen met de jonge Feyenoorder, laat de international weten in De Telegraaf. Beide neven kennen elkaar persoonlijk niet, maar als het aan Emanuelson ligt komt daar op korte termijn verandering in.

“Mijn moeder zei twee jaar geleden dat een neef van me een contract bij Feyenoord had getekend, maar dat hij al zover was, wist ik niet”, zegt Emanuelson. Toen hij voor de televisie de opstelling van Feyenoord zag voor de klassieker tegen Ajax, ging hij er direct vanuit dat dit de neef was waar zijn moeder het over had. “Mijn moeder zat net in het vliegtuig van Milaan naar Amsterdam, waardoor ik niet kon checken of hij het echt was, maar door de combinatie Boëtius en Feyenoord wist ik dat eigenlijk wel zeker.”

Emanuelson ziet één overeenkomst tussen hemzelf en de jonge Boëtius. “Net als in het geval van Jean-Paul liet trainer Ronald Koeman mij debuteren in het betaalde voetbal. In 2004 verloren we uit bij Auxerre met 3-1. Een dag later stapte Koeman op. Gelukkig kan mijn neef langer met hem werken”, lacht de middenvelder van Milan.

Emanuelson is van plan snel contact op te nemen met zijn neefje in Rotterdam. “Omdat hij me echt trots maakte en kippenvel bezorgde. Maar ik laat hem nu even met rust. Hij krijgt momenteel genoeg op zich af. Binnenkort bel ik hem. Ik vind het leuk om hem te spreken. En wie weet komen we elkaar op het voetbalveld wel eens tegen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *