Jonker: ‘Het is geen Ajax-speler, hè. Houterig en weinig voetballend vermogen’

Maximilian Wöber was niet op zijn plek bij Ajax. Dat stelt Andries Jonker, die geen hoge pet op heeft van de Oostenrijkse verdediger. Wöber verhuisde vorige week voor 10,5 miljoen euro naar Sevilla.

Jack van Gelder zei zondagavond bij Rondo dat hij Wöber ‘niet zo slecht’ vond. “Je zegt het precies goed: zo slecht vond je ‘m niet”, reageert Jonker. “Het is geen Ajax-speler, hè. Hij is te houterig, niet soepel genoeg en heeft te weinig voetballend vermogen. Ik begrijp wel dat hij weg is.”

Jan van Halst is het daar niet mee eens. “Het is toch goed om er af en toe zo iemand bij te hebben? Je hebt toch de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München gezien? Daarin deed hij het gewoon prima.”

Aad de Mos prijst Ajax voor het feit dat Wöber op jonge leeftijd werd opgepikt in Oostenrijk. “Het voordeel van Ajax is is dat ze toch goede ogen hebben, want die spelers worden ook gescout door andere ploegen. Zij waren er als eerste bij. Wöber is nu Oostenrijkse international geworden. Sevilla volgde hem ook.”

Lees ook: ‘Wisselspeler van Ajax kost evenveel als meest waardevolle speler van Feyenoord’

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer