‘Jong Ajax gaat veel leren in de Jupiler League’

ajaxreportsJong Ajax begint het avontuur in de Jupiler League op maandag 5 augustus met een thuiswedstrijd tegen Telstar. Stevige duels, meer publiek en ook meer media-aandacht, dat is wat het team in de tweede competitie van Nederland te wachten staat.

“Het wordt heel leerzaam”, blikt trainer Fons Groenendijk op de website van Ajax vooruit. “Betaald voetbal is wel wat anders dan de beloftencompetitie.” Het competitieprogramma is inmiddels duidelijk, maar dat geldt nog niet voor bepaalde zaken op bijvoorbeeld wedstrijdzaken.

“Bijvoorbeeld over de inzet van spelers die zowel voor het eerste als het tweede elftal uit gaan komen, daar zullen we ongetwijfeld mee te maken gaan krijgen. Het is zaak om alle regels goed op een rijtje te krijgen, daarbij kun je je geen fouten permitteren.”

De spelers van Ajax gaan ongetwijfeld van de verandering profiteren. “In de Jupiler League is de weerstand een stuk hoger. Er wordt heel anders gevoetbald dan in de beloftencompetities. Het komt voor een groot deel aan op duelkracht en strijd. Je hebt veel meer één-tegen-één-duels”, aldus Groenendijk.

The post ‘Jong Ajax gaat veel leren in de Jupiler League’ appeared first on AjaxReport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *